Åsa Olsson

Dramatiker och regissör

Foto – José Figueroa

Jag tycker om att arbeta med ett helhetstänk som innefattar både text, bild och uttryck. Därför arbetar jag gärna med ett projekt från början till slut, både som manusförfattare och regissör.

Jag är utbildad dramatiker på Biskops Arnös dramatikerlinje (2004-06), samt utbildad Psykosyntesterapeut/samtalsterapeut på Psykosyntes Akademien (2011-15). Jag har även studerat skådespeleri, journalistik, filosofi och psykologi.

År 2005 startade jag mitt företag Å-Drama Production som har producerat ’I do for money – thailändska kvinnors egna berättelser’ och samproducerat ’Allmänt snö’.

Jag är bl.a. skapare av pjäserna ’I do for money’, ’Allmänt snö’ och ’Fortsätt #prataomdet’, samt dokumentärfilmen ’I do for money – thailändska kvinnors egna berättelser’ (TV4 Fakta). Jag har haft en fotoutställning i samband med pjäsen ’I do for money’.

Jag var med och skapade konsteventet i samband med ’Allmänt snö’ där sexton konstnärer tolkade pjäsen genom livemålning efter föreställningarna, som sedan avslutades med vernissage på ’Wetterling Gallery’.

Mellan 2011-13 arbetade jag med projektet Fortsätt #prataomdet där jag hade rollen som regissör, dramatiker och konstnärlig ledare.

Idag arbetar jag deltid som samtalsterapeut.